«Кожен торт – це творчість, в яку треба вкладати душу»: 18-річний студент-міжнародник із Тернопільщини випікає кулінарні шедеври

Опубліковано: 20.02.2019. Автор: . Тернопільська область

«Кожен торт – це творчість, в яку треба вкладати душу»: 18-річний студент-міжнародник із Тернопільщини випікає кулінарні шедеври

Старше покоління часто дорікає молоді, що ті не мають ні мети в житті, ні захоплень серйозних, мовляв, тільки б і сиділи в комп’ютерах, телефонах та планшетах. Однак не можна так категорично висловлюватися геть про всіх молодих людей. І 18-річний Ростислав Козаченко – тому підтвердження.  Він не лише здобуває серйозний фах в одному із найпрестижніших вузів країни, а ще й має досить незвичне як для хлопця захоплення. До того ж воно навіть приносить непоганий прибуток.

Ростислава Козаченка, якому майже 18-ть, усі знають як Росса. Він народився у Чорткові, що на Тернопільщині, згодом сім’я переїхала у Київську область. Там Росс закінчив школу та вирішив здобувати фах економіста міжнародника. Сьогодні він – студент  Львівського національного університету ім. Івана Франка, де вивчає міжнародну економіку.  Однак Ростислав має геть незвичне як для хлопця хобі – він випікає торти та тістечка. Хоча своє захоплення незвичним не вважає, каже, так здається лише на перший погляд.

«Кожен торт – це творчість, в яку треба вкладати душу»: 18-річний студент-міжнародник із Тернопільщини випікає кулінарні шедеври

Так, для 18-річного юнака досить дивно – випікати торти, хоча у світі є дуже багато кулінарів-чоловіків, кондитерів, шоколатьє, – розповідає кореспонденту «Західного аргументу» Ростислав. – Тому вважаю своє захоплення цілком навіть «чоловічим».

А все почалося, каже Ростик, із славетних львівських пляцків, про які йому в дитинстві розповідала мама.

Ще в дитинстві, будучи маленьким хлопчиком, завжди слухав настанови та поради мами, яка розповідала про західні пляцки. Вона професійно не випікає, лише так, для себе. Але завжди ділилася зі мною різними рецептами, секретами, якимись кулінарними тонкощами. Тож я вирішив, а чому б не спробувати і собі.

«Кожен торт – це творчість, в яку треба вкладати душу»: 18-річний студент-міжнародник із Тернопільщини випікає кулінарні шедеври

 

Перший пиріг хлопчина спік у шість років. Зізнається, він був далеко не ідеальним, проте напрочуд смачним – куштували усією сім’єю. Але вже тоді зрозумів, що потрібно вдосконалювати свої навички та продовжувати займатися випічкою.

Мене почало потроху затягувати, я почав шукати різні старовинні кулінарні книжки, посібники, рецепти. Але головною моєю мотивацією став син моєї хрещеної. Він на мій дев’ятий день народження спік мені фруктовий торт, политий ґаляреткою. Я настільки був вражений, що остаточно вирішив теж створювати кондитерські шедеври.

«Кожен торт – це творчість, в яку треба вкладати душу»: 18-річний студент-міжнародник із Тернопільщини випікає кулінарні шедевриВчився випікати хлопець із різних кулінарних книг, прислухався до порад мами і хрещеної, а також переглядав відео в Інтернеті. Врешті, вже у 13 років спік свій перший торт на замовлення подруги.

Каже, що в нього із хрещеною є гарна традиція – щороку вони випікають до 40 великодніх пасок, от тут він «відривається» по повній.

В нас були паски і в грецькому стилі, прикрашені пірамідами, і традиційні українські… Взагалі, найбільше мені подобається, власне, прикрашати випічку, тут даю волю фантазії, – зізнається Ростик. – Різні кондитерські вироби потребують різного підходу і часу. Якийсь пиріг можна спекти за кілька годин, над іншим тортом, прикрашеним фігурками чи розмальованим, наприклад, гелевими фарбами, доведеться працювати довго. Кулінарія – це творчість, треба підходити до цього з душею, і в жодному разі не розпочинати із поганим настроєм.

Солодку випічку Ростик створює для друзів, рідних і для всіх, хто робить замовлення. Хоча каже, що відколи став студентом, часу на улюблене хобі залишається все менше, тож сьогодні кондитеркою займається, коли випадає нагода. Але зізнається, що улюблене заняття приносить і непоганий дохід.

Окрім тортів, юнак любить готувати різні салати, м`ясо та овочі на грилю.

Для мене процес приготування їжі – це творчість, а не просто що-небудь, аби швидше і щоб наїстися, – каже юний кондитер.

Але кулінарія — не єдине хобі Росса. Ще він грає на гітарі, захоплюється залізничним транспортом, вивчає іноземні мови та грає у театрі.  Саме тому обрав економіку своєю майбутньою професією, адже, каже, що ці знання можна буде застосувати у будь-якій сфері.

Я мрію відкрити свою мережу кондитерських, і без ґрунтовних економічних знань тут не обійтися. Але хочу кулінарію тематично поєднати із залізницею – це дава мої найбільші захоплення у житті. Як саме це буде ще не знаю, проте обов’язково втілю свій задум, – каже Ростислав.

View this post on Instagram

????????Today I'm starting???? a new «story» in my profile dedicated to the sweet delicacies????????????????????. Owing to the fact that I have fallen???? in love ❤️with confectionery????‍???? since my childhood????????(in the time I had a chance to get engrossed in confectionery ????????????????and conduct zillions ????????????????????of daring “experiments”???????????? with baking ????advancing in it????),I have decided ☝????that the 1️⃣ video will reveal a gentle ????muscake ????cake called “Three chocolates”????.Personally, I am crazy about???? this color scheme???? and extremely harmonious shades⭐️(* @mickey_tlj ????‍????, your leaflet ????just incredibly beautiful ????, and also fills with pleasant emotions☺️. Thank you for your support???????? and project????❤️). So, let this cake???? kick-starts ✔️the trip to the magic world???????????? of sweet dainty???????????????????? delicacies????. Later on???? , I will come up with more videos???? on the theme of creating cakes???????????? and other things????????????… To be continued…???????? #tags#mood#cakes#dainty#confectioner#shades#video#creating#Lviv#Ukraine#львівськамайстерняшоколаду#Львів#торт#шоколад#chocolate#imagine#satisfying#happy#liketime#folowme#likeforlikes#follow4folowback#baking#boy#shine#time#decorations#making#sweet#sophisticated @bostonbakes21 @lovliecakes @sallysbakeblog @elizabethvasilenko @pliatskilvivski @pilotpatrick @ksenia.penkina @anna_prytulaaa @semerenko_r.r @paulinamichaels @anechka_semenovna @bakingwithblondie @tutorialdedoces @kozhevniikova @anna_shulgina @ellacakery @pauline_cake @zelenskiy_official @gkkm.m @internationalcakedecorating @cakedesignbysheri @brigadeiros_e_doces @snidanok @1plus1_ua @yegorgordeev @arseniy_shulgin @ruslan_senichkin @liudmila.barbir @pilotamireh @iamdebbiem @lviv_x

A post shared by ️????Rostik Kozachenko???? (@_rosstrain_2m62_) on

Нагадаємо, «Західний аргумент» писав про киянина Сергія Бондара – колишнього учасника АТО, який теж має незвичне, як для чоловіка, захоплення – він створює ляльки.

Якщо ви стали свідком якоїсь цікавої події, чи маєте новину і хочете, щоб про неї дізналося якомога більше людей – повідомляйте на редакційний номер телефону «Західного аргументу» або у Viber: 067-100-13-15.

Підписуйтесь та читайте наші новини в Telegram.

Читайте також:
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Вибір читачів

Опитування

Чи змінилося ваше життя за рік карантину через COVID-19?

Переглянути результати

Loading ... Loading ...