А потім тарілку можна з’їсти: в Україні з’явився одноразовий посуд з висівок

Опубліковано: 19.06.2019. Автор: .

А потім тарілку можна з’їсти: в Україні з’явився одноразовий посуд з висівок

Польська компанія, яка запатентувала технологію виробництва одноразових еко-тарілок, чашок, виделок та ножів з пшеничних і кукурудзяних висівок, продуктів переробки маніоку, водоростей, а також полімерів на рослинній основі, відкрила представництво в нашій країні.

Одну тонну пшеничних висівок можна перетворити на 10 тисяч тарілок чи мисок. Сировину стискають під пресом за допомогою гарячого повітря, повідомляє видання ecotown.

Такий посуд достатньо твердий і тривкий, аби розігрівати у ньому їжу. Потім використаними тарілками можна годувати тварин і птахів.

А потім тарілку можна з’їсти: в Україні з’явився одноразовий посуд з висівок

Виробник запевняє, що тарілки з висівок повністю розкладаються за 30 днів. Водночас виделки та ножі, зроблені із додаванням полімерів на рослинній основі, розкладаються набагато довше.

А потім тарілку можна з’їсти: в Україні з’явився одноразовий посуд з висівок

Як запевняють розробники, один кілограм продуктів пшеничних висівок – обробка пшениці, транспортування, переробка й утилізація – генерує близько 1,3 кг СО2, в той час як один кілограм полістиролових одноразових тарілок чи горняток генерує в сукупності близько 8,5 кг СО2.

До слова, на Тернопільщині чоловік збудував собі еко-будинок і тепер не переймається рахунками за комуналку.

Якщо ви стали свідком якоїсь цікавої події, чи маєте новину і хочете, щоб про неї дізналося якомога більше людей – повідомляйте на редакційний номер телефону «Західного аргументу» або у Viber: 067-100-13-15.

Підписуйтесь та читайте наші новини в Telegram.

avatar

Вибір читачів

Опитування

Як ви оцінюєте перші 100 днів роботи на посаді Президента Володимира Зеленського?

Переглянути результати

Loading ... Loading ...