Мешканка Прикарпаття, поївши домашнього паштету, потрапила в реанімацію

Знову ботулізм: мешканка Прикарпаття, поївши домашнього паштету, потрапила в реанімацію

В Івано-Франківську 9 жовтня через ботулізм в реанімаційне відділення обласної клінічної інфекційної лікарні потрапила жінка.  Про інцидент повідомляє управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА з посиланням на повідомлення чергового лікаря медичного закладу.

Жінка перебуває у тяжкому стані, під ретельним наглядом лікарів. Таку реакцію викликало те, що напередодні вона вживала паштет домашнього приготування.

Щоб вберегтися від ботулізму, потрібно ретельно обирати або ж відмовитись від в’яленої, копченої, солоної та консервованої риби, м’ясних та грибних консервів, консервів домашнього виробництва, якщо не впевнені, що продукти зберігали та/або транспортували належним чином, якщо сумніваєтесь у якості продуктів.

Лікарі застерігають, що перші симптоми захворювання можуть з’явитися після 10-12 годин після вживання зараженої їжі: сухість у роті, запаморочення, нудота, блювання, здуття живота, закреп, важко говорити.

До слова, станом на червень з початку 2019 року в Україні на ботулізм захворіла 51 особа. Найбільше випадків зафіксовано в Чернігівській, Житомирській, Вінницькій, Запорізькій областях і Києві.

 

Якщо ви стали свідком якоїсь цікавої події, чи маєте новину і хочете, щоб про неї дізналося якомога більше людей – повідомляйте на редакційний номер телефону «Західного аргументу» або у Viber: 067-100-13-15.

Підписуйтесь та читайте наші новини в Telegram.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Вибір читачів

Опитування

Чи варто повертатися до жорсткого карантину, щоб зупинити COVID-19?

Переглянути результати

Loading ... Loading ...