Воду привозили, а курятину готували вдома: після обіду в івано-франківському барі студенти-іноземці опинилися в лікарні

Воду привозили, а курятину готували вдома: після обіду в івано франківському барі студенти іноземці опинилися в лікарні

До Івано-Франківської обласної клінічної інфекційної лікарні з попереднім діагнозом «харчова токсикоінфекція» 27 січня були госпіталізовані сім іноземних студентів медичного університету. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Хворі скаржились на загальну слабкість, болі в животі, підвищення температури, діарею. Студенти пов’язують виникнення захворювання із вживанням лавашу з курячим м’ясом, придбаним в місцевому закладі «Сандвіч-бар».

Фахівці служби розпочали санітарно-епідеміологічне розслідування спалаху гострої кишкової інфекції. Основні порушення, які були виявлені: привізна вода невідомого походження, відсутність контролю температурного режиму холодильного обладнання, приготування курячого м’яса в домашніх умовах та відсутність маркування на деяких продуктах.

Ситуація знаходиться на контролі в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області. Результати санепідрозслідування, позапланової перевірки, лабораторних досліджень, будуть доведені до громадськості та направлені до правоохоронних органів, – йдеться у повідомленні.

Якщо ви стали свідком якоїсь цікавої події, чи маєте новину і хочете, щоб про неї дізналося якомога більше людей – повідомляйте на редакційний номер телефону «Західного аргументу» або у Viber: 067-100-13-15.

Підписуйтесь та читайте наші новини в Telegram.

Читайте також:
avatar

Вибір читачів

Опитування

Чи вірите ви у глобальну зміну клімату?

Переглянути результати

Loading ... Loading ...