Кількість постраждалих внаслідок отруєння на коломийському заводі зросла до майже двохсот

На Івано-Франківщині кількість осіб, які отруїлися у їдальні місцевого заводу в Коломиї, зросла до 194, 59 з них – перебувають у лікарні. Про це повідомляє Центр громадського здоров’я України. Усі постраждалі – дорослі.
У ході епідрозслідування встановлено, що спільними продуктами харчування для всіх потерпілих були салат «Дружба» (сирок плавлений, морква, грінки, часник, майонез), бульйон курячий з локшиною, гречка, ковбаски в соусі, хліб та чай.
Фахівцями Держпродспоживслужби проводяться позапланові перевірки постачальників та виробників харчових продуктів, які були використані для приготування страв на підприємстві. Раніше було відібрано зразки харчових продуктів, проби води, змиви з об’єктів довкілля для лабораторних досліджень. Проведено бактеріологічне обстеження хворих, контактних осіб, працівників кухні та заключну дезінфекцію. Протиепідемічні, профілактичні заходи та епідеміологічне розслідування тривають, – йдеться у повідомленні.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Коломиї отруїлися понад 100 осіб, які харчувалися у їдальні на заводі «Леон». Перший випадок захворювання було зафіксовано 22 вересня. Держспоживслужба проводить епідрозслідування на об’єкті виникнення спалаху та в домашніх осередках. За повідомленням місцевих ЗМІ, працівники підприємства, яке займається виробництвом кабелів, нарікали на несвіжі сосиски.