Кількість постраждалих внаслідок отруєння на коломийському заводі зросла до майже двохсот

Кількість постраждалих внаслідок отруєння на коломийському заводі зросла до майже двохсот

На Івано-Франківщині кількість осіб, які отруїлися у їдальні місцевого заводу в Коломиї, зросла до 194, 59 з них – перебувають у лікарні. Про це повідомляє Центр громадського здоров’я України. Усі постраждалі – дорослі.

У ході епідрозслідування встановлено, що спільними продуктами харчування для всіх потерпілих були салат «Дружба» (сирок плавлений, морква, грінки, часник, майонез), бульйон курячий з локшиною, гречка, ковбаски в соусі, хліб та чай.

Фахівцями Держпродспоживслужби проводяться позапланові перевірки постачальників та виробників харчових продуктів, які були використані для приготування страв на підприємстві. Раніше було відібрано зразки харчових продуктів, проби води, змиви з об’єктів довкілля для лабораторних досліджень. Проведено бактеріологічне обстеження хворих, контактних осіб, працівників кухні та заключну дезінфекцію.  Протиепідемічні, профілактичні заходи та епідеміологічне розслідування тривають, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Коломиї отруїлися понад 100 осіб, які харчувалися у їдальні на заводі «Леон». Перший випадок захворювання було зафіксовано 22 вересня.  Держспоживслужба проводить епідрозслідування на об’єкті виникнення спалаху та в домашніх осередках. За повідомленням місцевих ЗМІ, працівники підприємства, яке займається виробництвом кабелів, нарікали на несвіжі сосиски.

Якщо ви стали свідком якоїсь цікавої події, чи маєте новину і хочете, щоб про неї дізналося якомога більше людей – повідомляйте на редакційний номер телефону «Західного аргументу» або у Viber: 067-100-13-15.

Підписуйтесь та читайте наші новини в Telegram.

Читайте також:
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Вибір читачів

Опитування

Як гадаєте, чи скасують місцеві вибори через різке збільшення кількості хворих на COVID-19?

Переглянути результати

Loading ... Loading ...