Український борщ увійшов в ТОП-20 найсмачніших перших страв світу

Після низки гучних російсько-українських суперечок за право називати борщ своєю стравою, український борщ потрапив в ТОП-20 найсмачніших перших страв світу. Про це повідомляє американський телеканал CNN.
Шматочки ніжного буряка плавають в яскраво-червоному бульйоні для супу, який так люблять в Україні і в усій Східній Європі. Борщ, часто приправлений ложкою сметани, – це аж ніяк не просто буряковий суп. Він отримує гострий смак від квасу, молочно-ферментованого бурякового соку, ще однієї регіональної фірмової страви, – пояснюють читачам нюанси української кухні журналісти видання. – І хоча суп іноді відносять до російської кухні, це твердження сильно оскаржується. Тепер українські кухарі проводять кампанію по внесенню своєї версії до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
Окрім українського борщу, в ТОП-20 увійшли нігерійська банґа, французький буйабес, іспанський гаспачо, грузинське харчо, китайський ланьчжоу тощо.
Раніше експертна рада рекомендувала Міністерству культури та інформаційної політики України включити до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини «Культуру приготування українського борщу». Це дуже важливий крок у рамках підготовки номінаційного досьє до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО.