Через масове отруєння у ресторанах Львова введуть особливе меню

Опубліковано: 14.07.2021. Автор: . Львівська область

Через масове отруєння у ресторанах Львова введуть особливе меню

Після масового отруєння в смт Куликів у Львівській ОДА вирішили заборонити керівникам ресторанів готувати влітку страви, що швидко псуються. Відповідне рішення прийняли під час засідання обласної комісії техногенно-екологічної небезпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС), повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Комісія ТЕБ і НС віднесла випадок у ресторані в Куликові до «надзвичайної ситуації об’єктового рівня». Тому, щоб не допустити такої ситуації в майбутньому, керівникам територіальних громад Львівщини доручили зобов’язати керівників громадського харчування та продовольчої торгівлі не допускати приготування в теплий період року небезпечних в епідемічному відношенні страв, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, ресторанам і кафе заборонять готувати салати з майонезом чи сметаною та кондитерські вироби з заварним кремом. Також заборонять реалізацію страв, що особливо швидко псуються, у тому числі на літніх майданчиках, без дотримання відповідних температурних умов зберігання.

Окрім того, у всі закладах харчування мають мати умови для дотримання правил особистої гігієни, запас миючих засобів і антисептиків.

Нагадаємо, 4 липня під час святкування у ресторані «Панський Книш» у селищі Куликів на Львівщині сталося масове отруєння людей, які споживали різні страви, у тому числі курятину та курячий паштет. В лікарні опинилися 24 особи.

Якщо ви стали свідком якоїсь цікавої події, чи маєте новину і хочете, щоб про неї дізналося якомога більше людей – повідомляйте на редакційний номер телефону «Західного аргументу» або у Viber: 067-100-13-15.

Підписуйтесь та читайте наші новини в Telegram.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Вибір читачів

Опитування

Чи готові ви вакцинуватися від COVID-19?

Переглянути результати

Loading ... Loading ...